Мултифокални контактни леќи

Доколку имате проблем со гледање на работите одблизу, постои шанса дека се соочувате со презбиопија, која што природно се појавува кај сите луѓе во нивните 40-ти години. Но, тоа што имате презбиопија не значи дека треба да носите бифокални или очила за читање. Мултифокалните контактни леќи ја третираат презбиопијата и обезбедуваат јасен вид на сите растојанија, од блиску до далеку.

PureVision Multi – Focal контактните леќи се со иновативен оптички дизајн кој ќе ви овозможи да гледате јасно на сите растојанија – во близина, далеку и на средно растојание.
ден 3.974,58