Dispo Air Multi

Dispo Air Multi е силиконски - хидрогел контактни леќи наменети за дневно носење и месечна замена.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 3.728,81

Dispo Air Multi е силиконски - хидрогел контактни леќи наменети за дневно носење и месечна замена. Содржат 58% вода и овозможуваат голема пропустливост на кислород до окото. Достапни во пакување од 6 стерилни контактни леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Filcon II 3
Содржина на вода 58%
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.07 мм
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина 0.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -7.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +6.00Д (на 0.25Д)
Адиција Стандардна ADD (+1.25D to +2.25D) / Висока ADD (+2.25Д до +3.00Д)

Поддршка

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...