Dispo Aspheric

Dispo Aspheric се контактни леќи третирање за рана пресбиопија како и за корекција на благ астигматизам до -0.75Д.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
ден 1.800,00

Dispo Aspheric се контактни леќи третирање за рана пресбиопија како и за корекција на благ астигматизам до -0.75Д. Современиот и напреден дизајн обезбедува одлична јасна и остра визија и за блиски и  за далечку, особено при слаба светлина и контрастни услови.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Methafilcon A
Содржина на вода 55%
Дијаметар 14.4 мм
Дебелина во центар 0.07 мм
Базна кривина (BC) 8.4 мм / 8.7 мм
Сферна јачина -0.25Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +8.00Д (на 0.25Д)

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...