Dispo Day By Day

Dispo Day By Day е контактна леќа за еднократно носење идеална за секојдневно користење.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
ден 1.228,81

Dispo Day By Day е контактна леќа за еднократно носење идеална за секојдневно користење. Новата генерација на материјал за меки контактни леќи обезбедува удобност и не дозволува наталожување на депозити. Финалниот производ е леќа која обезбедува одлична визуелна острина, високо ниво на удобност и го подобрува окуларното здравје. 

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 32 леќи во кутија
Материјал Filcon II 2
Содржина на вода 58%
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.11 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина -0.25Д до -6.50Д (на 0.25Д); -7.00Д до -12.00Д (на 0.50Д); +0.50Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +8.00Д (на 0.50Д)

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...