Dispo Pro

Dispo Pro се месечни контактни леќи кои се користат за сферична корекција.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
ден 2.330,51

Dispo Pro се месечни контактни леќи кои се користат за сферична корекција. Dispo Pro се уникатно конструирани да обезбедат повисоко ниво на удобност, во текот на еден подолг временски период отколку другите контактни леќи. Со користење на уникатниот материјал наречен Omafilcon А, кој привлекува и го држи молекулите на водата, Dispo Pro леќи задржуваат три пати повеќе вода од другите меки контактни леќи, што ги прави повеќе влажни и удобен за носење.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Omafilcon A
Содржина на вода 62%
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.06 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина 0.00 до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -20.00Д (на 0.50Д); +0.50Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +20.00Д (на 0.50Д)

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...