PureVision 2HD за астигматизам

Нова генерација на силикон – хидрогел торични леќи. Auto – Align Design овозможува оптимален профил на дебелина на леќата и постигнува одлична стабилност на леќата за остар, јасен вид во текот на целиот ден.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 3 недели
Производител: Bausch & Lomb
Фамилија: PureVision
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 3.900,00

Нова генерација на силикон – хидрогел торични леќи. Auto – Align Design овозможува оптимален профил на дебелина на леќата и постигнува одлична стабилност на леќата за остар, јасен вид во текот на целиот ден. Поголемиот дијаметар на леќата (14,5 mm) дава поголем простор за рамнотежа и подобро центрирање на леќата. High Definition Optics – единствени силикон – хидрогел торични леќи кои ја контролираат сферната аберација и на цилиндричниот и на сферниот меридијан на леќата, како и во рамките на целиот опсег на диоптрија. На тој начин ја намалува појавата на одсјај и одблесок во услови на слабо осветлување и овозможува одлична острина на видот вот екот на целиот ден. ComfortMoist овозможува одличен комфор по поставување налеќата и во текот на целиот период на користење на леќите.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Balafilcon A (silikon - hidrogel)
Содржина на вода 36%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.10 мм (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.9 мм
Сферна јачина 0.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -9.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +6.00Д (на 0.25Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Степен 10° до 180° на 10°

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...