Торични/астигматизам контактни леќи

Торичните контактни леќи се наменети за луѓето кои што имаат астигматизам. Астигматизам е рефракциска аномалија, при што зраците по прекршувањето во оптичкиот дел од окото, не се собираат во една точка од мрежницата и не се формира јасна слика на гледаните предмети. Најчесто причина за овој оптички недостаток на окото е неправилната закривеност на површината на корнеата. Најчест симптом на астигматизмот е замаглениот вид. Некои од додатните симптоми на астигматизмот се: замаглен вид при обид за читање на ситни букви, отежнато читање, дупли слики и појава на непостоечки слики.

Во Прима Оптика можете да најдете дневни и месечни торични/астигматматизам леќи од најпознатите производители на контактни леќи. 

Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
ден 2.400,00
Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
ден 4.200,00
Дневна контактна леќа за корекција на астигматизам која има асферичен дизајн и ја намалува сферната аберација и ја подобрува острината на видот.
ден 3.500,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија.
ден 1.900,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија
ден 4.400,00
Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.
ден 2.950,00
Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.
ден 5.490,00
Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам.
ден 2.200,00
Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам.
ден 4.400,00
SofLens Toric се контактни леќи наменети за луѓе со астигматизам.
ден 3.770,00