Ciba Vision / Alcon

Alcon има речиси 70-годишно наследство изградено на доверба. Основана во 1945 година, Alcon прерасна од мала офталмолошка продавница до вториот по големина поделба на Новартис, една од најуспешните и почитувани здравствени компании во светот. Нивната долга историја на обезбедување на иновативни и високо-квалитетни производи кои го подобруваат животот и визијата на луѓето му помогна на Alcon да стане глобален лидер во негата на окото, и помогна во основање на нивната силна репутација во глобалната заедница за нега за окото.

Според Фамилија
Air Optix Dailies Freshlook
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
ден 850,00
Леќи кои нудат комфорт и удобност и ги чувствувате како ништо, дури и на 30-тиот ден од носење
ден 2.200,00
Леќи кои нудат комфорт и удобност и ги чувствувате како ништо, дури и на 30-тиот ден од носење
ден 4.300,00
Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
ден 1.800,00
Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
ден 2.800,00
Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
ден 2.400,00
Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
ден 4.200,00
Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
ден 2.400,00
Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
ден 4.200,00
Ако сте во потрага за радикална промена на вашиот изглед, или сакате да внесете свежина во Вашиот изглед, Air Optix Colors контактните леќи се совршени за Вас.
ден 2.100,00
Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото.
ден 2.600,00
Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото.
ден 3.900,00