Air Optix Aqua (3 леќи во кутија)

Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Air Optix
*
*
*
*
*
*
ден 1.800,00

Air Optix Aqua се месечни контактни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време. Oвие леќи овозможуваат оптимален комфор и јасен вид во текот на целиот ден и целиот месец. Погодни се за продолжено носење до 6 ноќи и со тоа се идеални за оние кои што имаат брз начин на живот и сакаат да се чуствуваат комфорно со своите леќи 24 часа во денот.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.08 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Без конзерванси, чисти леќи како денот кога сте ги отвориле.
ден 700,00
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
ден 850,00
Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
ден 2.400,00

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...