Мултифокални контактни леќи

Доколку имате проблем со гледање на работите одблизу, постои шанса дека се соочувате со презбиопија, која што природно се појавува кај сите луѓе во нивните 40-ти години. Но, тоа што имате презбиопија не значи дека треба да носите бифокални или очила за читање. Мултифокалните контактни леќи ја третираат презбиопијата и обезбедуваат јасен вид на сите растојанија, од блиску до далеку.

Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
ден 2.033,90
Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
ден 3.559,32
Dispo Air Multi е силиконски - хидрогел контактни леќи наменети за дневно носење и месечна замена.
ден 3.728,81
Единствениот дизајн на леќата овозможува целодневен комфор и лесно ракување. Исклучителен вид на секоја оддалеченост во секое време.
ден 2.872,88
PureVision Multi – Focal контактните леќи се со иновативен оптички дизајн кој ќе ви овозможи да гледате јасно на сите растојанија – во близина, далеку и на средно растојание.
ден 3.974,58