Air Optix Aqua Multifocal (3 леќи во кутија)

Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Air Optix
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 2.400,00

Air Optix Aqua Multifocal се мултифокални леќи од CIBA Vision. Овие леќи ја третираат презбиопијата и обезбедуваат високо ниво на комфорно носоње преку високото ниво на навлажнување и преносот на кислород. Јасен вид на сите растојанија, од блиску до далеку. Непречена транзиција помеѓу широк спектар на растојанија. Air Optix Multifocal контактните леќи се дизајнирани за месечна замена.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.08 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -10.00Д (на 0.25Д)
Адиција Ниска, Средна, Висока
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
ден 2.800,00

Поддршка

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...