Bausch & Lomb

Bausch & Lomb е американска компанија со седиште во Рочестер, Њу Јорк, и е еден од најголемите светски производители на производи за здравје на очите, вклучувајки контактни леќи, производи за грижа за контакните леќи, медицински производи како и импланти за лечење на болести и аномалии на окото. Компанијата е основана во 1853 година од страна на John Jacob Bausch и Henry Lomb.

Според Фамилија
SofLens Renu PureVision Biotrue
Нова генерација на контактни леќи со ULTRA перфоманси
ден 2.290,00
Единствениот дизајн на леќата овозможува целодневен комфор и лесно ракување. Исклучителен вид на секоја оддалеченост во секое време.
ден 3.390,00
Biotrue е повеќенаменско решение од Bausch & Lomb за чистење, испирање и дезинфекција на силикон-хидрогел и други меки контактни леќи.
ден 900,00
Инспирирани од природата на Вашите очи, Bausch&Lomb ги презентираат новите дневни контактни леќи кои ја ги одржуваат влажноста на очите до 16 часа.
ден 1.390,00
Boston Cleaner е специјално формулиран за да им обезбеди на носителите на тврди и гас пропустливи контактни леќи ефикасно да ги остранат сите протеински и липидни депозити од површината на леќите.
ден 450,00
Boston Advance Conditioning Solution обезбедува комплетен циклус кој вклучува навлажнување и дезинфекција на тврди и гас пропустливи контактни леќи.
ден 500,00
Оптима леќите нудат дизајн кој е усовршуван долго време и кој нуди одличен вид и ненадминат комфор.
ден 1.990,00
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
ден 1.570,00
Прва силикон – хидрогел фамилија на контактни леќи (сфера, торик и мултифокал) која со користење на предностите на асферната оптика успешно ја намалува сферната аберација и овозможува чист и јасен вид и во услови на послабо осветлување.
ден 2.790,00
Renu е повеќенаменско решение кое ги освежува Вашите контактни леќи, што прави да се чувствувате како да ставате нов пар леќи секој ден.
ден 700,00
Идеална леќа за почетници.
ден 1.690,00
Контактни леќи за дневно носење, дизајнирани со цел на корисниците да им се овозможи идеално решение за остар, чист вид, целодневен комфор и едноставно ракување.
ден 1.790,00