PureVision 2 High Definition (3 леќи во кутија)

Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Bausch & Lomb
Фамилија: PureVision
*
*
*
*
*
*
ден 1.490,00

PureVision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување. Со својот иновативен дизајн, со тенката и позаоблена ивица и со одличната пропустливост на кислород овозможуваат природно чувство, удобно и здраво носење на леќите. Дополнителната влажност од растворот во кој се наоѓаат леќите дава чувство на комфор веднаш по поставување на леќата и во текот на целиот ден. PureVision 2 HD леќите успешно ја корегираат сферната аберација и овозможуваат чист и јасен вид и во услови на слабо осветлување. Може да се користат како терапевтски леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Balafilcon A (silikon - hidrogel)
Содржина на вода 36%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14 мм
Дебелина во центар 0.07 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.00Д до -12.00D (на 0.50Д)
Тагови на производи
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
ден 1.090,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија
ден 3.990,00
Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
ден 2.690,00
Renu е повеќенаменско решение кое ги освежува Вашите контактни леќи, што прави да се чувствувате како да ставате нов пар леќи секој ден.
ден 700,00

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...