PureVision


Bausch & Lomb’s Purevision контактните леќи изработени од уникатниот AerGel ™ материјал кој е дизајниран да ја намали сферната аберација која што предизвикува предметите да се појавуваат матни или нејасни. Носењето на Purevision контактните леќи ќе Ви овозможи да гледате со поголема јасност и да доживеете целодневен комфорт на Вашите очи.

Прва силикон – хидрогел фамилија на контактни леќи (сфера, торик и мултифокал) која со користење на предностите на асферната оптика успешно ја намалува сферната аберација и овозможува чист и јасен вид и во услови на послабо осветлување.
ден 2.364,41
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
ден 1.262,71