Контактни леќи за продолжено носење

Напредокот во технологијата за производство на контактни леќи го направи продолженото носење на истите да биде далеку по безбедно и конфорно. Денес, леќите за продолжено носење се заменуваат (употребуваат еднократно). Со ова се избегнува наталожување на несакани наслаги на леќите и го чува вашето око здраво. Новата генерација на силикон-хидрогел контактни леќи обезбедува повеќе кислород на окото отколку традиционалните контактни леќи. Не само што овие нови материјали дозволуваат да се преспива со леќите без ризик, туку и овозможуваат на рожницата доволно кислород што ги прави безбедни да можат да се носат континуирано дури и до 30 дена без да се извадат.

Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото.
ден 2.203,39
Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото.
ден 3.305,08