Air Optix Night & Day Aqua (3 леќи во кутија)

Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Air Optix
*
*
*
*
*
*
ден 2.203,39

Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото. Леќите можат да се носат и при спиење и дури се одобрени за продолжено носење до 30 ноќи. Овие леќи се најдоброто решение за луѓето со динамичен начин на живот бидејќи можат да се носат преку ден и ноќ.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon A
Содржина на вода 24%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 13.80 мм
Дебелина во центар 0.08 мм
Базна кривина (BC) 8.4 мм / 8.6 мм
Сферна јачина +6.00Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Силикон – хидрогел технологијата која што е користена во леќите Air Optix Night & Day Aqua овозможува еднократна месечна замена за корекција на видот преку пренесување на исклучително високо ниво на кислород во окото.
ден 3.305,08
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
ден 720,34
Постигнете драматична и убава промена на бојата на Вашите очи со контактните леќи на CIBA Vision Freshlook Colorblends.
ден 1.525,42

Поддршка

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...