Soflens Multi – Focal

Единствениот дизајн на леќата овозможува целодневен комфор и лесно ракување. Исклучителен вид на секоја оддалеченост во секое време.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Bausch & Lomb
Фамилија: SofLens
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 2.872,88

Единствениот дизајн на леќата овозможува целодневен комфор и лесно ракување. Исклучителен вид на секоја оддалеченост во секое време. Soflens Multi-Focal контактните леќи треба да се чистат и складираат после секоја употреба и да се заменат секој месец.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Polymacon
Содржина на вода 38,6%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.10 мм (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.5 мм / 8.8 мм
Сферна јачина +6.00Д до -10.00Д (на 0.25Д)
Адиција Ниска (до +1.5Д) / Висока (од +1.75Д до +2.50Д)

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...