Air Optix Astigmatism (3 леќи во кутија)

Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Air Optix
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 2.400,00

Air Optix за астигматизaм се силикон – хидрогел леќи кои се наменети за луѓето со астигматизам. Леќите се дизајнирани да го зголемат нивото на кислород кое што  доаѓа до окото. Истражувањата покажуваат дека Air Optix за астигматизам пренесуваат до пет пати повеќе кислород до окото одколку традиционалните (стандардни) леќи. Количината на кислород која што леќите Air Optix за астигматизам овозможуваат да стигне до окото овозможува некои носители да преспијат со леќите.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Lotrafilcon B
Содржина на вода 33%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.102 мм
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина +6.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00D (на 0.50Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Степен 10° до 180° на 10°
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Air Optix Aqua се месечни леќи изработени од силикон – хидрогел: иновативен материјал кој овозможува продор на кислород 5 пати повеќе од традиционалните (стандардни) меки леќи, чувајќи ги Вашите очи хидратирани подолго време.
ден 1.800,00

Поддршка

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...