Ciba Vision / Alcon

Alcon има речиси 70-годишно наследство изградено на доверба. Основана во 1945 година, Alcon прерасна од мала офталмолошка продавница до вториот по големина поделба на Новартис, една од најуспешните и почитувани здравствени компании во светот. Нивната долга историја на обезбедување на иновативни и високо-квалитетни производи кои го подобруваат животот и визијата на луѓето му помогна на Alcon да стане глобален лидер во негата на окото, и помогна во основање на нивната силна репутација во глобалната заедница за нега за окото.

Според Фамилија
Air Optix Dailies Freshlook
Systane капките за очи ги навлажнува сите суви области и ги обновува оштетените ќелии што предизвикуваат затегнатост, црвенило и неудобно чувство на "суво око".
ден 570,00
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
ден 850,00
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
ден 450,00
Влажност во текот на целиот ден - за меки леќи.
ден 700,00
За оние со природно светла боја на очи, Freshlook Dimensions се одлично решение за суптилно менување на бојата на очите за интензивен изглед.
ден 2.190,00
За оние со природно светла боја на очи, Freshlook Dimensions се одлично решение за суптилно менување на бојата на очите за интензивен изглед.
ден 1.690,00
Freshlook Colors на CIBA Vision се дизајнирани да обезбедат драматична промена во изгледот.
ден 1.690,00
Постигнете драматична и убава промена на бојата на Вашите очи со контактните леќи на CIBA Vision Freshlook Colorblends.
ден 1.690,00
Dailies Total 1 се првите контактни леќи во светот кои содржат градуирано количество на вода, специјално дизајнирани да одговараат на природното количество на вода на Вашите очи.
ден 1.890,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија
ден 3.990,00
Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија.
ден 1.750,00
Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
ден 2.690,00