Dailies Aqua Comfort Plus (30 леќи во кутија)

Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Dailies
*
*
*
*
*
*
ден 1.200,00

Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност. Ултра тенките рабови го зголемуваат комфорот и леснотијата при вметнување, до тој степен што Вие се чувствувате како воопшто да не носите леќи.  

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Nelfilcon A
Содржина на вода 69%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14 мм
Дебелина во центар 0.10 мм (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина +6.00D to -6.00Д (на 0.25Д) ; -6.50Д до -10.00Д (на 0.50Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
ден 1.570,00
Dispo Bio е силикон - хидрогел контактна леќа за месечна замена.
ден 1.600,00
Влажност во текот на целиот ден - за меки леќи.
ден 700,00

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...