Dailies Aqua Comfort Plus Toric (90 леќи во кутија)

Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Dailies
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 3.728,81

Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија. Бидејќи не бараат складирање во текот на ноќта, овие дневни леќи се идеални за оние кои имаат зафатен начин на живот. Dailies Aqua Comfort Plus Toric се дизајнирани со најсовремена технологија: со дејството на три навлажнувачки агенси, озвозможуваат влажност со секое трепкање, за да обезбеди Вашите очи да останат хидратирани во подолги временски периоди. Нивниот ултра тенок дизајн гарантира дека ќе уживате максимална удобност во текот на денот.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 90 леќи во кутија
Материјал Nelfilcon A
Содржина на вода 69%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.4 мм
Дебелина во центар 0.10 мм (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.8 мм
Сферна јачина +4.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до-8.00Д (на 0.50Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д
Степен 10, 20, 70, 80, 90, 100, 110, 160, 170, 180
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Dailies Aqua Comfort Plus се контактни леќи кои содржат три навлажнувачки агенси, кои дејствуваат заедно и со тоа обезбедуваат трајна хидратација на Вашите очи, ослободувајќи Ве од чувството на сувост (суви очи) и непријатност.
ден 2.457,63
Renu е повеќенаменско решение кое ги освежува Вашите контактни леќи, што прави да се чувствувате како да ставате нов пар леќи секој ден.
ден 593,22
Pure Vision 2 HD леќите се исклучително тенки, а сепак неверојатно лесни за ракување.
ден 1.262,71
Идеална леќа за почетници.
ден 1.347,46

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...