Dailies Aqua Comfort Plus Toric (30 леќи во кутија)

Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Ciba Vision / Alcon
Фамилија: Dailies
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 1.900,00

Dailies Aqua Comfort Plus Toric се контактни леќи дизајнирани да останат стабилни во окото, за да им помогне на носителите со астигматизам да имаат јасна визија. Бидејќи не бараат складирање во текот на ноќта, овие дневни леќи се идеални за оние кои имаат зафатен начин на живот. Dailies Aqua Comfort Plus Toric се дизајнирани со најсовремена технологија: со дејството на три навлажнувачки агенси, озвозможуваат влажност со секое трепкање, за да обезбеди Вашите очи да останат хидратирани во подолги временски периоди. Нивниот ултра тенок дизајн гарантира дека ќе уживате максимална удобност во текот на денот.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / дневна замена
Пакување 30 леќи во кутија
Материјал Nelfilcon A
Содржина на вода 69%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.4 мм
Дебелина во центар 0.10 мм (-3.00D)
Базна кривина (BC) 8.8 мм
Сферна јачина +4.00Д до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до-8.00Д (на 0.50Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д
Степен 10, 20, 70, 80, 90, 100, 110, 160, 170, 180

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...