Dispo Bio Toric (3 леќи во кутија)

Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 2.500,00

Силиконски хидрогел торични леќи за месечна употреба. Нова генерација на силикон - хидрогел материјал, единствениот Comfilcon А со 48% содржина на вода, која дава многу висок процент кислород во рожницата. Овој материјал обезбедува одлична влажност и не бара никакви површински третман. Dispo Bio Toric се достапни во пакување од 3 и 6 контактни леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 3 леќи во кутија
Материјал Comfilcon A
Содржина на вода 48%
Дијаметар 14.5 мм
Дебелина во центар 0.11 мм
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина 0.00 до -6.00Д (на 0.25Д); -6.50Д до -10.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +6.00Д (на 0.25Д); +6.50Д до +8.00Д (на 0.50Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Степен 10° до 180° на 10°
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Dispo Bio е силикон - хидрогел контактна леќа за месечна замена.
ден 1.355,93

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...