Biotrue ONE day

Инспирирани од биологијата на Вашите очи, Bausch&Lomb ги презентира новите дневни контактни леќи Biotrue ONE day. Со содржина од 78% вода со што се одржува природното ниво на влажност на окото до цели 16 часа, Biotrue ONE day овозможуваат удобност и јасен поглед во текот на целиот ден. Изработени според уникатна технологија High Definition Optics, со револуционер материјал HyperGel™, Biotrue ONE day се единствените контактни леќи кои што овозможуваат заштита од штетните сончеви УВ зраци.

- PVP (hydrophilic polyvinylpyrrolidone) - овозможува висок процент на вода

- Poloxamer 407 - формира бариера за дехидратација

- H20 - обезбедува мазна површина на леќите и се спротивставува на дехидрирање на окото

High Definition Optics

HyperGel™

Главни карактеристики и придобивки:

 - Био инспириран дизајн

 - Дишат исто како природните очи

 - Функционираат исто како природните очи

 - Одржуваат 98% влажност до 16 часa

 - Овозможуваат УВА / УВБ заштитa

 - Чист поглед, јасна слика

 - Здрави очи дури и по целодневно работење на компјутер

 - 91% од корисниците се задоволни и ги препорачуваат Biotrue ONE day

  • Голем избор на достапни диоптрии на залиха во продажните места на Prima Optics во ГТЦ и City Mall.