DAILIES TOTAL1® - нови дневни контактни леќи

Новитет во технологијата во производство на дневни контактни леќи. Ви ги претставуваме DAILIES TOTAL1®, револуционерен производ со единствена Water Gradient технологија. Тоа се првите леќи кои што ги сооединуваат предностите на хидрогел и силикон хидрогел материјалите. DAILIES TOTAL1® леќите се првите и единствени дневни леќи на пазарот кои содржат градуирано количество на вода во леќата, односно градуираноста се движи од 33% во јадрото па се до 80% на краевите на леќата што одговара на количината на вода која природно се наоѓа во окото. Процентот на вода во самото јадро (33%) овозможува низ леќата да помине повеќе кислород со што DAILIES TOTAL1® пропуштаат до 6 пати повеќе кислород во споредба со било која друга контактна леќа.

Уникатниот состав на DAILIES TOTAL1® овозможува исклучителна удобност и комфор што трае до крајот на денот како и сјаен, здрав изглед на очите. Според истражувањата, 9 од 10 носители на DAILIES TOTAL1® се задоволни од користењето на контактните леќи и 9 од 10 носители се изјасниле дека чувствуваат голема удобност при користењето на контактните леќи.

                                                                                                                       

Докажани перфоманси на DAILIES TOTAL1®:                                                                                                                             

  • Потврдена удобност од корисници кои постојано носат контактни леќи - DAILIES TOTAL1® се удобни како на почетокот на денот така и на крајот од денот и се особено погодни за корисници кои носат контактни леќи преку целиот ден.
  • Потврдено намалување на сувоста на очите до крајот на денот до 79%.
  • Погодни за нови корисници на контактни леќи бидејќи истите се толку удобни што воопшто не се чувствуваат.
  • Овозможена долготрајна влажност и комфор при носењето.