Dispo Toric (6 леќи во кутија)

Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 5 недели
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ден 4.400,00

Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам. Достапни во широк ранг на диоптрии, овие леќи се одличен избор за корекција на астигматизам бидејќи овозможуваат јасен и чист вид во текот на целиот ден. Се произведуваат во пакување од 3 и 6 контактни леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Methafilcon A
Содржина на вода 55%
Дијаметар 14.4 мм
Дебелина во центар 0.105 мм
Базна кривина (BC) 8.7 мм
Сферна јачина +6.00Д до -8.00Д (на 0.25Д)
Цилиндар -0.75Д, -1.25Д, -1.75Д, -2.25Д
Степен 10° до 180° на 10°

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...