Dispo (6 леќи во кутија)

Soflex DISPO® се контактни леќи кои имаат напреден дизајн.
 Проверете количина и достапност 02/3060930
Датум на достава: Рокот на испорака на леќите е 1-2 работни дена доколку производот е на залиха. Доколку производот го нема на залиха, рокот на испорака е 4 недели.
Производител: Soflex
Фамилија: Dispo
*
*
*
*
*
*
ден 1.525,42

Soflex DISPO® се контактни леќи кои имаат напреден дизајн. Тие се дизајнирани да се носат дневно и да се заменуваат месечно. Се произведуваат во пакување од 6 контактни леќи.

Спецификација на производи
Начин за употреба Дневно носење / месечна замена
Пакување 6 леќи во кутија
Материјал Methafilcon A
Содржина на вода 55%
Начин на изработка Cast Molding
Дијаметар 14.2 мм
Дебелина во центар 0.07 мм
Базна кривина (BC) 8.6 мм / 8.8 мм / 8.9 мм
Сферна јачина 0.00Д до -8.00Д (на 0.25Д); -8.50Д до -10.00Д (на 0.50Д); +0.25Д до +8.00Д (на 0.25Д)
Корисните кои го нарачаа овој производ истотака нарачаа
Влажност во текот на целиот ден - за меки леќи.
ден 593,22
OPTI-FREE® PureMoist® е течност за контактни леќи која ги одржува контактните леќи свежи и удобни дури до 16 часа.
ден 720,34
Dispo Toric се месечни контактни леќи наменети за луѓето со астигматизам.
ден 1.864,41

Поддршка

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...