Поддршка

Чистење и одржување на контактни леќи

Доколку користите контактни леќи, особено е важно на правилен начин да ја одржувате нивната хигиена, со што ќе Ви биде овоможен кристално јасен вид и здрави очи, без несакани нелагодности и инфекции. Правилното чистење и одржување на контактните... повеќе...

Предности на контактните леќи

Доколку се наоѓате во категоријата на луѓе кои што имаат проблеми со видот, имате 3 можни решенија за корекција: носење очила, носење контактни леќи или хируршка интервенција (која што  може да се примени само на ограничен број на... повеќе...

Најчести предрасуди околу користењето на контактни леќи

Доколку сте нов корисник на контактни леќи, односно за првпат се соочувате со потребата од нивно користење, сигурно имате неколку типични дилеми и предрасуди. Но, не сте единствени. Во светот постојат огромен број на корисници на контактни... повеќе...

Мултифокални контактни леќи

Многумина незнаат дека постојат контактни леќи кои можат да бидат прогресивни, односно леќи кои можат да го корегираат видот и за далеку и за блиску. Најчесто, луѓето над 40 тата година од животот имаат потреба од користење на помагала за корегирање... повеќе...

Материјали за изработка на контактни леќи

При купување на нови контактни леќи, освен нивното времетраење и начинот на користење, особено е важно да знаете од каков тип на материјал се изработени. Покрај параметрите кои Ви се препишани од Вашиот офталмолог, материјалот претставува... повеќе...

Контактни леќи за продолжено носење

Доколку имате проблем околу секојдневното ставање, вадење, чистење и одржување на Вашите контактни леќи, а несакате да носите очила за корекција на видот, тогаш специјализираните леќи за продолжено носење се правото решение за Вас. За... повеќе...

Кои контактни леќи се вистинскиот избор за Вас?

При купување контактни леќи за првпат најважно е да се направи специјализиран очен преглед за контактни леќи. Овој преглед е различен од очниот преглед за стакла и како таков содржи различни параметри кои што овозможуваат правилен избор... повеќе...

Избор на правилна течност за меки контактни леќи

Правилното одржување на хигиената е основно правило за безбедно и удобно носење на контактните леќи.  Денес, на пазарот постојат различни видови на течности од различни производители чија што главна цел е чистење, дезинфекција, навлажнување... повеќе...

Штетните влијанија на дигиталните уреди

Како што со голема брзина навлегуваме во дигиталниот свет, така се поголем број од нас станувааат зависни од дигитални апарати за работа, социјализација и рекреација. Од телевизори и компјутери, до паметни телефони и таблети, постојат безброј... повеќе...

Шминката и контактните леќи

Шминката како неизбежен сегмент во секојдневието на една жена, е доста присутен, затоа ќе Ви дадеме неколку совети како да ги заштитите Вашите очи. Навлегувањето на шминката во внатрешноста на окото е честа појава, и некогаш знае да предизвика... повеќе...

Како да купувам?

Немате искуство со е-купување? Не е проблем, само продолжете со читање. 1 Чекор: Сакате да купувате на PRIMA.MK, но не сте сигурни како?. Без разлика дали сте во деталниот преглед на производот кој сакате да го купите или прегледувате повеќе... повеќе...

Дневни контактни леќи

Доколку имате потреба од корекција на видот, а притоа имате активен животен стил, тогаш еднодневните контактни леќи се правото решение за Вас. Овој тип на контактни леќи е идеален за луѓето кои имаат чуствителни очи, за оние кои несакаат да... повеќе...

DAILIES TOTAL1® - нови дневни контактни леќи

Новитет во технологијата во производство на дневни контактни леќи. Ви ги претставуваме DAILIES TOTAL1®, револуционерен производ со единствена Water Gradient технологија. Тоа се првите леќи кои што ги сооединуваат предностите на хидрогел... повеќе...

Контактни леќи во боја

Доколку сакате да направите промена во Вашиот изглед и да внесете свежина во Вашиот поглед, тогаш контактните леќи во боја се вистинско решение за Вас. Овој тип на леќи ви овозможува не само да направите корективна промена на Вашите очи, туку... повеќе...

Biotrue ONE day

Инспирирани од биологијата на Вашите очи, Bausch&Lomb ги презентира новите дневни контактни леќи Biotrue ONE day. Со содржина од 78% вода со што се одржува природното ниво на влажност на окото до цели 16 часа, Biotrue ONE day овозможуваат... повеќе...